Фахівці Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб перевірили водопровідну воду у Харкові та області. Як повідомили у лабцентрі, дослідження проводились у рамках щоденного моніторингу щодо якості та безпеки питної води із мереж централізованого питного водопостачання.

Експерти досліджували 90 проб води за санітарно-хімічними показниками та 132 проби – за мікробіологічними показниками епідеміологічної безпеки.

"За результатами лабораторних досліджень усі проби води відповідали вимогам державних санітарних норм та правил", – повідомили у лабцентрі.

Усього за період з 24 лютого 2022 року Харківського лабцентру дослідили 2793 проби водопровідної води за мікробіологічними показниками епідемічної безпеки, з них 7 проб (0,3%) не відповідали гігієнічним нормативам. За санітарно-хімічними показниками досліджено 1971 пробу, відхилення від нормативів виявлено у 250 (12,7%).


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Раніше в Мережі поширився фейк про можливий спалах холери у Харкові через нібито "холерну паличку" у воді. Як повідомили у КП "Харківводоканал", таке повідомлення вже поширювалося у пабликах та чатах різних міст. У них говориться, що чистити зуби та мити фрукти та овочі необхідно виключно кип'яченою водою.