Харків'янка Яна Кочубей із чоловіком продали автівку та обручки, щоб знову відкрити магазинчик на Північній Салтівці. Перший згорів унаслідок російських обстрілів, пише "Суспільне".

"Приїхала сюди, подивилася, що людей трохи є. І є покупці, які приїжджали до мене на вул. Валентинівську. Зняла в оренду кіоск і почала працювати. Продаємо тут усього потроху: рибу, курку, фермерську молочну продукцію. Людей мало, але вони повертаються", - розповіла Яна.

Їхній із чоловіком магазин згорів від обстрілів у перший же тиждень вторгнення, врятувати нічого не вдалося. Щоб орендувати нове приміщення і купити обладнання, подружжю довелося продати свій Opel і обручки.

Місцеві жителі раді відкриттю ринку, тут є домашня продукція. Раніше її везли з Циркунів і Липців, але тепер ці селища розбиті.

До повномасштабної війни на Північній Салтівці працювали два торгові майданчики, зараз частково запрацював один - ринок "Наталка". За словами представника департаменту адмінпослуг і споживчого ринку Харківської міськради Оксани Кондратенко, були запити від жителів Північної Салтівки про відкриття "АТБ", і тепер у мікрорайоні працюють два супермаркети цієї мережі.

Крім того, поступово відкриваються й інші магазини, аптеки. На вулиці Дружби народів є зоомагазин, працює автомийка і шиномонтаж.

Фото: Микита Ольховський/Суспільне Харків