У Харкові додатково повідомили про підозру ватажку злочинного угруповання, який "координував" кримінальників у Харкові. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Співробітники СБУ знешкодили злочинну групу на початку лютого цього року, але тепер отримали нові докази злочинів ватажка кримінального угруповання.

Він розпочав кримінальну діяльність ще 2012 року і потім намагався досягти найвищого рівня ієрархії злочинного світу. За цей час чоловік тричі був засуджений за скоєння тяжких злочинів і провів у місцях позбавлення волі 8,5 років. Після звільнення зловмисник став позиціонувати себе як "смотрящий" за одним із районів Харкова. У лютому в СБУ розповідали, що йшлося про район ХТЗ, але згодом ватажок планував розширити свою діяльність і стати "смотрящим по Салтівці".

Чоловік намагався взяти під контроль діяльність інших кримінальників і отримувати від них регулярні "доходи" для поповнення "злодійської каси". Коли його затримали, то йому повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 189 (вимагання);
  • ч. 4 ст. 186 (грабіж);
  • ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Наразі завдяки СБУ лідеру банди додатково повідомлено про підозру за ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення або поширення злочинного впливу).

Фігурант та його спільники перебувають під вартою. Розслідування триває.