Архітектори та студенти можуть отримати 10 тисяч доларів за проект реконструкції Північної Салтівки. Про це повідомили в Міносвіти і науки України.

До 16 червня 2023 року можна подати заявку на участь в архітектурному конкурсі "Rebuild Ukraine", що покликаний знайти інноваційні рішення щодо заміни зруйнованих житлових будинків у мікрорайоні Північна Салтівка в Харкові.

У рамках конкурсу передбачається спроектувати 200 нових житлових квартир різної площі на Північній Салтівці. У ньому можуть взяти участь як діючі архітектори, так і студенти. Учасникам надається свобода вибору між проектуванням нового будинку або ущільненням наявної забудови додатковими квартирами. Конкурсанти можуть використовувати в проєкті різні техніки і методи для перепланування: повне знесення і будівництво нового будинку, перебудову, надбудову і заміну пошкоджених частин будівлі або комбінацію цих методів.

Загальний призовий фонд становить $10 тисяч.

З детальною інформацією та вимогами до заявки на участь у конкурсі можна ознайомитися за посиланням.

За даними мерії, у Харкові російськими обстрілами пошкоджено понад 5 тисяч будинків. 500 будинків не підлягають відновленню, найбільше таких - саме на Північній Салтівці. У лютому цього року стало відомо, що в Харкові планують побудувати два нові мікрорайони для людей, які втратили житло. Один із них буде розташований у районі ст. м. "Барабашово", інший - на поки що незабудованих земельних ділянках Північної Салтівки, за вулицею Наталії Ужвій.