Із початку року на територію Харківської області намагалися проникнути дві диверсійно-розвідувальні групи росіян, проте всі спроби були відбиті, ворогу не вдалося пройти. Про це повідомив спікер прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов у національному телемарафоні, пише "KHARKIV Today".

За словами Шевцова, на ділянці державного кордону в Харківській області ситуація схожа на ту, що спостерігається в Сумській та Чернігівській областях. Сили оборони докладають максимум зусиль для протидії ДРГ противника. Наразі спроби проникнення таких груп на ділянці відповідальності "Сталевого кордону" не є частими, але загроза залишається. Основною метою груп є руйнування інфраструктури та диверсійна діяльність.

У лютому Шевцов розповідав, що російські ДРГ заходять у Харківську область на Куп'янсько-Лиманському напрямку стежками тварин, бо ті є найменш заміновані.

Шевцов додав, що ситуація на Лимано-Куп'янському напрямку залишається напруженою. Російські окупанти продовжують спроби наступів, протягом доби на Куп'янському напрямку таких спроб було три. Ворог атакував позиції ЗСУ поблизу села Синьківка. Тривають й інтенсивні обстріли. Лише за минулу добу було зафіксовано 619 ударів. Росіяни активно застосовують дрони-камікадзе на фронті - учора вони здійснили 49 таких атак проти українських захисників.

Крім того, окупанти намагалися суттєво просунутись на Лимано-Куп'янському напрямках перед виборами президента в Росії, щоб мати змогу продемонструвати якісь успіхи. Їх мета досі - захопити Куп'янськ, Куп'янськ-Вузловий, вийти на рубіж лівого берега річки Оскіл, говорить спікер "Сталевого кордону". Але жодних успіхів ворог там не досяг.

Нещодавно очільник ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що на Куп'янсько-Лиманському напрямку росіяни проводять ротацію підрозділів. Це, за його словами, це може свідчити як про підготовку нових наступальних дій, так і про виснаження ресурсів у росіян.