Президент України Володимир Зеленський приїхав на передову під Куп'янськ. Про це повідомив Офіс глави держави.

Зеленський побував у командному пункті 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка займає позиції на Куп'янському напрямку.

Глава держави заслухав доповідь командира бригади підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію, про досвід застосування дронів різних типів та про особливості боротьби з російськими БПЛА за допомогою систем РЕБ. Обговорили забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби воїнів.

Зеленський також нагородив військових, які відзначилися. Так, він присвоїв звання Героя України полковнику Олегу Апостолу, який з 2008 року служить у Десантно-штурмових військах, а зараз командує 95-ю окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ. Олег Апостол з 2014 року брав участь у військових діях на сході країни. З початком повномасштабного російського вторгнення брав участь в обороні та звільненні низки населених пунктів у Миколаївській області. З кінця 2022 року підрозділи під керівництвом Олега Апостола воювали в Донецькій, Харківській та Луганській областях.

Частину нагород Володимир Зеленський передав командирам для вручення за місцем несення служби.

Із середини літа 2023 року Куп'янський напрямок є однією з найгарячіших ділянок загального фронту. Понад рік російські війська атакують у районі села Синьківка на відстані 8-10 км від Куп'янська, але безуспішно. Усі атаки відбивають ЗСУ. Ще одна ділянка, де росіяни проводять постійні атаки - село Табаївка. Однак суттєвої зміни лінії зіткнень також немає.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш на початку лютого цього року повідомляв, що на Куп'янському напрямку російське командування зосередило близько близько 40 тисяч солдатів і понад 500 танків.