У Харкові дитина випадково підірвала газові балони. Про це повідомили у ДСНС.

НП сталася на Салтівці вдень 17 грудня. На пр. Тракторобудівників, 94-в у Харкові в квартирі на 10 поверсі 16-поверхового будинку стався вибух двох газових балонів по 200 грамів без подальшого займання.

Постраждав дворічний хлопчик. Він отримав опіки 1-го ступеня правого передпліччя і був доставлений до опікового центру. Як стало відомо, дитина самостійно включила духову шафу, в якій знаходилися балони, і стався вибух.

За добу з 17 по 18 грудня харківські рятувальники здійснили 29 оперативних виїздів, з яких 8 – на ліквідацію пожеж. Пожеж від ворожих обстрілів не зафіксовано, але на пожежах з побутових причин за добу постраждали двоє людей - у Салтівському районі Харкова та Чугуївському районі області. Також пожежники евакуювали 10 людей на пожежі, що сталася у Основ'янському районі.

За даними ДСНС, зі зменшенням обстрілів у Харкові та області завдяки осінньому контрнаступу ЗСУ кількість пожеж, спричинених окупантами, суттєво зменшилась. Але з приходом холодів через проблеми з електроенергією та опаленням зросла кількість пожеж з побутових причин, на яких гинуть люди. Наприклад, днями у Харкові за добу знайшли два трупи – люди загинули на пожежах. Це сталося в Індустріальному та Слобідському районах Харкова.