Стало відомо, скільки триватимуть зимові канікули у школах Харківської області. В обласній військовій адміністрації повідомили, що школярі відпочиватимуть два тижні.

У більшості громад шкільні канікули розпочнуться 26 грудня 2022 року та закінчаться 8 січня 2023 року. У понеділок, 9 січня, – знову на навчання.

У семи громадах Харківщини – Солоницівській, Малинівській, Південній, Сахновщинській, Старовірівській, Борівській, Барвінківській – зимові канікули триватимуть з 30 грудня 2022 року по 15 січня 2023 року.

На Харківщині навчаються 223 477 школярів. 587 шкіл працюють у дистанційному режимі.

У ХОВА повідомили, що в школах не вистачає вчителів. Працюють 18 574 педагоги. Цієї кількості – недостатньо. У деяких громадах, які перебували в окупації, вчителі продовжували працювати за незаконної окупаційної влади. Напередодні визволення вони поїхали. Губернатор області Олег Синегубов повідомляв, що на звільнених територіях Харківщини для роботи в школах залучатимуть аспірантів та студентів педагогічних університетів.

Загалом по Україні зимові канікули мають тривати з 26 грудня 2022 року до 8 січня 2023 року. Проте громади мають право приймати інші рішення. У Києві через проблеми з опаленням канікули триватимуть місяць. У Міністерстві освіти та науки України підтвердили, що дати канікул можуть зміщуватися. Проте зауважили, щоб перерва під час навчального року не перевищувала місяць.