У Харкові запускають ще один тролейбусний маршрут. З четверга, 20 жовтня, ходитиме тролейбус №31 на Північну Салтівку.

Шлях прямування – від розворотного кола «Північна Салтівка» до розворотного кола «Станція метро «Турбоатом».

Повний маршрут:

  • розворотне коло «Північна Салтівка» – вул. Гвардійців-Широнінців – пр. Ювілейний – пр. Льва Ландау – пр. Героїв Харкова – розворотне коло «Ст. м. "Турбоатом".

Як повідомили у Департаменті інфраструктури міськради, маршрут запроваджується у зв'язку з необхідністю забезпечення пасажирських перевезень мешканців Північної Салтівки.

Північна Салтівка - район Харкова, що найбільш постраждав від війни. Його багатоповерхівки виходили вікнами прямо на окружну. Він обстрілювався артилерією РФ щодня протягом кількох місяців. Ще навесні звідти виїхала більшість мешканців.

Після того, як ЗСУ звільнили найближчі до Харкова населені пункти – Малу Рогань, Циркуни, Черкаські Тишки, та лінія фронту трохи зрушила, – інтенсивність обстрілів дещо знизилася. Але ще якийсь час в'їзд у район був закритий.

Влітку на Північну Салтівку почали повертатись люди. Відповідно – місто почало запускати транспорт. Наприкінці серпня там почав ходити перший автобус, на початку жовтня відкрилося ще три маршрути. У планах мерії – обладнати там зупинку-укриття.