Під час ранкового ракетного обстрілу Харкова було знищено склад із гуманітарною допомогою. Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, пише "Суспільне".

"Жодних військових об'єктів на цій території не було. Там були розташовані склади гуманітарної допомоги. Це все, що потрібно знати про росіян, які сьогодні не пошкодували шість ракет С-300 на гуманітарну допомогу, якої потребують мирні жителі", — сказав Тимошко.

Росія запустила у Харкові вісім ракет із Білгорода. Дві з них збили ППО. Уламки однієї із збитих ракет упали в районі Жихаря, в полі, ще однієї — біля багатоповерхівки в Слобідському районі. На місці обстрілів працювали сапери ДСНС, які обстежили територію та вилучили залишки вибухонебезпечних предметів. Били по Харкову тими самими С-300, які вже прилітали в місто неодноразово. Розпочато досудові розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).

22 33 44

Армії РФ не вперше бити по приміщеннях, де зберігається гуманітарка. У травні обстрілом було знищено гуманітарний склад у Дергачах. А наприкінці березня під обстріл РФ потрапив не склад, а люди, котрі стояли в черзі за гуманітаркою на Салтівці. Росія вдарила касетними снарядами, 6 людей тоді загинуло, ще 15 отримали поранення.

Фото: Суспільне Харків