На Харківщині війська РФ намагалися піти в атаку. У ранковому зведенні Генштабу йдеться про те, що українські сили оборони відбили атаку росармії в районі населеного пункту Берестове Харківської області.

У зведенні Генштабу сьогодні вперше фігурує новий напрямок фронту – Куп'янське.

Куп'янський район тривалий час перебував під контролем російських окупантів. Районний центр – Куп'янськ – було захоплено вже 27 лютого, на четвертий день повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. У ході Харківської наступальної операції, яка розпочалася 6 вересня, ЗСУ звільнили значну частину раніше окупованої території. Але у Куп'янську агресор спробував дати бій. Щоправда, безуспішно. З 10 по 18 вересня українські сили оборони звільнили місто, а згодом створили плацдарми на східному березі річки Оскол для подальшого визволення Харківщини та сусідньої Луганської області.

Судячи з даних Генштабу за 18 жовтня, противник намагається повернути собі ініціативу на цьому напрямі. Але українські сили оборони пригнічують усі спроби прояву активності з боку військ РФ.

Вступати в ближні бої з ЗСУ противник побоюється, тому вважає за краще діяти на відстані. На Куп'янському напрямку війська РФ обстріляли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Берестове, Гряниківка, Дворічна, Котлярівка, Серебрянка та Стельмахівка. З танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії велися обстріли в районах населених пунктів Хатне, Стариця та Стрілеччя.

Обстріли населених пунктів з боку військ РФ продовжуються на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

У Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них – Білогір'я, Богоявленко, Вугледар, Малинівка, Оріхів, Шевченко та інші.

На Південнобузькому напрямку окупанти вели обстріл у районі понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.