На масовому кладовищі, що знайшли в Ізюмі після звільнення міста, похована ціла родина Столпакових: батьки, двоє дітей, бабуся і дідусь. Про це на своїй сторінці у Facebook  написала радниця Офісу президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дарія Герасимчук.

За її словами, родина загинула на початку березня.

9 березня близько 7:00 на будинок по вул. Першотравневій росіяни скинули авіабомбу, а потім прицільно добивали його з танка, поки він остаточно не зруйнувався. Про це журналістам «Фактів» розповіли сусіди. Під завалами будинку загинуло щонайменше 44 людини.  Більшість загиблих ховалися в підвалі від російських обстрілів. За словами очевидців, їх завалило уламками. Сусіди навіть не могли допомогти вибратися через щільні обстріли російських військових. На момент авіаудару з ними у підвалі також перебували батьки Олени, її молодша сестра та бабуся.  Загинуло чотири покоління однієї родини, - написала Герасимчук.

Вона навела імена загиблих:

  • Столпакова Олеся Дмитрівна, 27.04.2016 р.н.
  • Панюхно Олександра Антонівна, 22.08.2013 р.н.
  • Столпакова Олена Олександрівна, 01.02.1991 р.н.
  • Столпаков Дмитро Сергійович, 03.05.1988 р.н.
  • Жихарьов Олександр Іванович, 04.01.1973 р.н. – батько Олени
  • Жихарьова Тетяна Євгенівна 16.01.1973 р.н. – мати Олени

Батьки Лесі загинули зовсім молоді. Мамі Олесі Столпаковій 1 лютого виповнилось тільки 31, татові Дмитру - 33. Приватні підприємці, продавали дитячий одяг та були власниками інтернет-магазину подарунків. Виховували двох донечок. (Для 8-річної Саші Дмитро був вітчимом, і у дівчинки інше прізвище, тому про її могилку стало відомо пізніше), - зазначила Герасимчук.

Нагадаємо, на місці масового поховання в Ізюму знайдено понад 440 могил. Два дні тому почалася ексгумація. Із могил дістають у тому числі тіла зі зв’язаними руками.

Головне фото - Євген Малолєтка

4 5