Як звільняли Малу Рогань у передмісті Харкова, розповіли у Східному оперативно-територіальному об'єднанні НГУ.

"Ця битва дозволила з полегшенням зітхнути південній і східній частині Харкова після двох місяців жорстких обстрілів мінометами, ствольною артилерією, РСЗВ. Операція зі звільнення Малої Рогані із зачистки прилеглих лісових і житлових масивів від окупантів здійснювалася підрозділами озброєних військ. "Фрайкора" та "Кракена", - розповіли військові.

Гвардієць Максим - кадровий офіцер. У березні він та його підлеглі брали участь у штурмі позицій окупантів на околицях Малої Рогані.

Підготовка до штурму тривала протягом двох тижнів і завершилася успішним контрнаступом, що дозволило звільнити низку населених пунктів області та відкинути ворога.

"25 березня ми пішли в контрнаступ. Була артпідготовка, працювали наші танки, почався бій. У бою було поранено командира танка, екіпажу вдалося з танка вибратися. До їхньої евакуації ми до них і пішли. Ворог бачив, що ми наближаємося, але не стріляв". . Вони чекали, поки водій залізе в танк і почне рух. Ось тоді і були перші постріли. Четвертий постріл з танка припав на будівлю, за якою я ховався. Вибуховою хвилею трохи мене відкинуло, але ми з хлопцями пішли до захисних позицій", - розповів Максим.

За його словами, бої були жорсткими:

"Ми трасою заходили. Там був "Фрайкор", того дня вони в полон взяли п'ятьох. Ще заходили підрозділи "Кракена", вели штурмові дії, вони ще й у Вільхівці були".

Сьогодні Максим працює над укріпленням оборонних рубежів Харкова.

"Як можна напасти на країну, в гімні якої співається "Душу й тіло ми покладемо за нашу свободу..? "Кожен солдат, який зараз захищає нашу землю, бачить це та робить. Тому ми і переможемо", - зазначив гвардієць.