У Харкові набирають штурмовиків у спецпідрозділ Kraken. Оголошення про набір хлопців для комплектації штурмових рот розмістив у своєму телеграм-каналі командир спецпідрозділу Костянтин Немічев.

Запрошують виключно цивільних. Вимоги до кандидатів – відсутність судимості, наркотичної залежності та наявне бажання захищати батьківщину.
Претендентів у штурмовики просять заповнити анкету.

Крім стандартних питань про вік, освіту та проходження армійської служби, в анкеті є питання про наявність родичів у РФ.

Кандидати, які пройшли відбір, прослухають курс молодого бійця. Новобранців офіційно оформлять та призначать грошове забезпечення відповідно до законодавства України.

Спецпідрозділ Kraken сформований у Харкові у березні 2022 року з ветеранів полку «Азов», офіцерів Головного розвідуправління Міноборони та добровольців.

Kraken брав участь у звільненні низки населених пунктів Харківської області, зокрема, Балаклії, Куп'янська та Куп'янська Вузлового. У березні 2023 року бійці Kraken запустили на територію РФ дрон-камікадзе, який знищив вежу, з якої велося спостереження за Харківщиною. Останні кілька місяців воювали на сході країни.

Минулого разу Kraken набирав нових бійців у квітні 2023 року. Тоді на службу запрошували і цивільних, і військовослужбовців.