Представники зруйнованого ракетним ударом Харківського державного педагогічного університету ім. Сковороди збирають гроші на його відновлення. Про це повідомили у прес-службі вишу.

Центральний корпус вузу на вул. Валентиновської було зруйновано внаслідок ракетного удару в ніч проти 6 липня.

Внаслідок потужного вибуху повністю знищено корпус А загальною площею 6000 кв.м. Зокрема, зруйновано центральний хол із гардеробом, музей історії університету, редакцію газети "Вчитель", зал засідань, три лекційні аудиторії, лабораторія технічних засобів навчання, частина приміщень наукової бібліотеки.

Вибуховою хвилею вибито близько 4 тис. кв. м. вікон у корпусах та оранжереї з унікальною колекцією тропічних рослин. Зі 215 композицій віконних вітражів повністю знищено 123.

"Незважаючи на це, університет не зупинив свою роботу, ми продовжуємо виконувати свою місію з підготовки вчителя. Вже сьогодні ми працюємо над планом реконструкції та відновлення зруйнованого навчального корпусу. До того ж, вимагає великих зусиль і фінансових витрат підготовка вцілілих корпусів до важкого зимового періоду", - розповіли у виші.

Члени університетської спільноти просять надати вузу фінансову підтримку. Реквізити для перерахування коштів можна знайти тут.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, на зустрічі з міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом Олег Синегубов заявив, що у Харківській області - понад 200 зруйнованих війною шкіл, при цьому 17 знищено повністю. Ще 150 шкіл опинилися на тимчасово окупованій території. Також пошкоджено 21 виш.