Група "Нафтогаз" на законних підставах інтегрує до своєї структури АТ "Харківміськгаз". Про це сказано у заяві, яка розміщена на сайті ТОВ "Газорозподільні мережі України", яка входить до структури "Нафтогазу".

Учора "Харківміськгаз" заявив про обшуки та спробу рейдерського захоплення з боку "Нафтогазу".

Оператор розподілу газу АТ "Харківміськгаз" входить до групи "Регіональна газова компанія", яку пов'язують із Дмитром Фірташем. Група розподіляє близько 70% газу по всій країні. У 2021 році президент Володимир Зеленський підписав указ, який вводить у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти зокрема Фірташа. Серед введених обмежень тоді називалося блокування активів, обмеження торгових операцій, повне припинення транзиту ресурсів, запобігання виведенню капіталів за межі України, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами.

У травні 2022-го Печерський районний суд Києва заарештував та передав до управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративні права 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем. Кабінет міністрів передав заарештовані активи в управління підприємству "Чорноморнафтогаз". Серед тих підприємств, права на які отримав "Нафтогаз", були "Харківгаз" та "Харківміськгаз".

2 вересня 2022 року "Нафтогаз" зареєстрував ТОВ "Газорозподільні мережі України", основним видом діяльності якого зазначено розподіл газоподібного палива через місцеві трубопроводи. До цього 70% газу в країні розподіляли підприємства групи "Регіональна газова компанія".

Стосовно подій 17 березня у "Харківміськгазі" у "Нафтогазі" пояснили, що рішенням Кабінету Міністрів від 28 травня 2022 уряд передав в управління "Нафтогазу" підприємства, на які накладено арешт у кримінальних провадженнях, зокрема й пакет акцій АТ "Харківміськгаз".

Стратегічною метою цього рішення було запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері.

У зв’язку  з цим "Чорноморнафтогаз", який входить у групу "Нафтогаз", ухвалив рішення про зміну менеджменту "Харківміськгазу". Зараз "Нафтогаз" інтегрує до своєї структури АТ "Харківміськгаз". Інтеграція відбувається у плановому режимі та з дотриманням  усіх вимог законодавства, наголосили у підприємстві.

Також наразі триває процес інтеграції АТ "Харківгаз".