Росіяни відновили штурми на Куп'янському напрямку. Про це очільник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив в ефірі національного телемарафону.

За його словами, сьогодні окупанти 6 разів атакували позиції ЗСУ, всі штурми були відбиті. Ще вчора, 17 січня, Синєгубов повідомляв, що на Куп'янському фронті знизилася активність ворога; зараз він наголосив, що це був фактично єдиний тихий день за рік.

Також Синєгубов підкреслював, що росіяни проводили накопичення особового складу, ротації та заміну підрозділів, які втратили свою боєздатність через те, що ЗСУ наносять їм серйозні ураження. Ворог чекав, коли стабілізується мінусова температура, яка сприятиме проведенню штурмових дій.

Командир батальйону 30-ї окремої механізованої бригади Максим Данильчук також говорить, що в районі села Синьківка неспокійно. Росіяни активно штурмують українські позиції піхотою за підтримки техніки, авіації, ракетних ударів і артилерії. Інтенсивність застосування авіації знижується лише тоді, коли погіршуються погодні умови: у разі снігу, дощу чи туману. Данильчук зазначає, що росіяни постійно поповнюють штурмові підрозділи, проводять підготовку до майбутніх боїв.

Російська армія хоче вдруге окупувати Куп'янськ. Вона намагається вийти на рубежі села Синьківка, щоб створити плацдарм для наступу на Куп'янськ - важливий логістичний центр, через який під час минулої окупації ішло постачання для військ. Уже понад рік російські війська атакують позиції ЗСУ у Синьківці, яка розташована за 8 км на північний схід від Куп'янська. До війни в селі проживало понад 300 осіб, зараз там мешканців немає. Однак просунутися на цій ділянці російські підрозділи не можуть, ЗСУ відбивають усі атаки.

Через постійні обстріли з Куп'янського району вже кілька місяців проводиться евакуація. У середині січня обов'язкову евакуацію оголосили у Кіндрашівській та Курилівській громадах.