Із Південного вокзалу на Салтівку запускають трамвай. Про це повідомили у Департаменті інфраструктури.

Трамвайний маршрут №6 "Південний вокзал" - "602 м/р" відкриють завтра, 18 листопада, після закінчення робіт з відновлення контактних та кабельних мереж на пр. Героїв Харкова, пл. Конституції, пл. Павловській.

Трамвай №6 курсуватиме так: розворотне коло «Південний вокзал» – вул. Євгена Котляра – вул. Полтавський Шлях – пл. Сергіївська – пл. Павлівська – пл. Конституції – пр. Героїв Харкова – вул. Академіка Павлова – пров. Салтівський – Салтівське шосе – розворотне коло «602 м/р».

До війни, у 2021 році, на сайті міськради неодноразово з'являлася петиція з проханням пустити на цей маршрут двовагонні трамваї, він був дуже затребуваний і був одним із найдовших маршрутів міста. Харків'яни писали, що на середині шляху влізти у вагон було практично неможливо. Зараз у місті набагато менше мешканців, і, ймовірно, вистачить і одновагонних "шісток".

Із 602-го мікрорайону, де, до речі, є зупинка-укриття, курсує ще й 8-й трамвай. На ньому можна доїхати до станції метро "Захисників України", а далі Плехановською, Молочною та Морозовою (поряд з метро "пр. Гагаріна" та метро "Завод ім. Малишева) до Одеської.

Крім того, на 263 маршрут автобуса, який пов'язує 602 мікрорайон і Клочківську, нещодавно пустили великі автобуси, які доставили з Чехії. Автобуси вміщують до 150 осіб. Як повідомив міський голова Ігор Терехов, цей маршрут є дуже популярним серед харків'ян, оскільки з'єднує фактично всі частини міста.