Мер Харкова Ігор Терехов розповів, чи ремонтуватимуть будинки, які потрапили під сильні обстріли. За його словами, до кожної постраждалої будівлі варто підходити індивідуально: провести експертизу, прорахувати, що дешевше – відновлювати пошкоджений будинок чи знести його і на тому ж місці побудувати новий.

Наприкінці літа Терехов говорив, що у Харкові пошкодження від обстрілів отримали понад 4 тисячі житлових будинків, близько 500 з них не підлягають відновленню. Найбільш постраждала частина міста – Північна Салтівка.

Мер каже, що у нього є своя концепція відновлення найзруйнованіших обстрілами мікрорайонів. Нові будинки будуть іншою поверховістю, з автономним опаленням, підземним паркуванням, можливо – з окремими артезіанськими свердловинами.

Витрати часу на ремонт старого будинку та будівництво нового можуть бути однаковими. Видимі пошкодження – це лише верхівка айсберга. Часто у пошкоджених будинках виведено з ладу системи опалення та водопостачання. На їх відновлення потрібно багато часу та грошей.

"Я ж хочу зробити так, щоб усім нам було зручно жити, а не так, щоб побігли миттєво, залатали дірки... Дуже виважено ухвалюємо рішення", - каже мер.

Також Терехов заявив про перспективи розвитку району ринку “Барабашово”. Він пропонує різко скоротити кількість торгових точок, а на частині ринку та прилеглих територіях збудувати житлові будинки, офісні будівлі, дорогу, індустріальний парк.