У Харкові на пожежах загинули люди Про це повідомляється у зведенні ДСНС.

Так, 17 жовтня о 04:36 на номер "101" надійшла інформація про пожежу у приватному житловому будинку після в'їзду 1-ї Золотої, 7. Горіла частина даху будинку та речі всередині на загальній площі 100 кв. м. Під час гасіння вогню в одній із кімнат було знайдено тіло 67-річної жінки.

О 05:38 пожежу локалізували, о 07:00 ліквідували.

За попередніми даними, причина пожежі - порушення правил безпеки під час використання пічного опалення.

Годиною раніше у Великій Рогані по вул. Досвідченій, 7 теж горів житловий будинок. На момент прибуття рятувальників в одній із квартир на першому поверсі палахкотіли домашні речі, площа займання склала 40 кв. м. Вогонь був і у перекритті між поверхами.

Під час гасіння пожежі рятувальники тіло 39-річного чоловіка.

О 07:45 пожежу загасили. Його причина встановлюється.

З холодами фахівці "Харківобленерго" нагадали городянам та жителям області про те, що неправильне використання електроприладів в осінньо-зимовий період може призвести до перегузування електромережі та пожеж. А рятувальники розповіли, що робити при пожежі у приміщенні:

  • якщо ви прокинулися від шуму пожежі та запаху диму, не сідайте в ліжку, а скотитеся з нього прямо на підлогу;
  • до дверей приміщення слід повзти по підлозі під хмарою диму, але не відчиняти двері відразу;
  • обережно доторкніться до дверей задньою стороною долоні; якщо двері не гарячі, то відкрийте її і швидко виходьте, якщо ні - щільно зачиніть двері, а всі щілини та отвори заткніть будь-якою тканиною,
  • негайно викличте пожежників;
  • якщо ви не можете відчинити вікно, розбийте скло твердим предметом;
  • стрибайте через вікно тільки в крайньому випадку (кожен другий стрибок при пожежі з четвертого поверху та вище є смертельним). Але якщо іншого виходу немає, перед стрибком викиньте на землю якнайбільше м'яких речей (подушки, матраци та ін), намагайтеся спланувати своє падіння саме на ці речі.