Для двох прийомних сімей із Харківської області будують будинки за програмою Фонду Олени Зеленської. Про це розповіли в ХОВА.

Програма називається "Адреса дитинства".

"Ми не можемо на цей момент повернути їм їхній будинок. Але ми можемо дати дитинству, яке опинилося у вигнанні, нову адресу, яка стане улюбленою домівкою. Так народився проєкт", - сказала перша леді.

Загалом проєкт охоплює 8 областей України, де будують 14 будинків для дитячих будинків сімейного типу, які постраждали внаслідок агресії росіян і втратили власне житло. З них дві сім'ї з Харківської області, зокрема, з Куп'янського району.

Для родин збудують енергоефективні будинки площею понад 285,5 квадратних метрів із надійними укриттями на подвір'ях. Там діти зможуть жити, навчатися та розвиватися, зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

На Харківщині зареєстровано 4 277 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них понад 4 100 влаштовані в сім'ї. Загалом у регіоні є 134 дитячі будинки сімейного типу та 230 прийомних сімей.

Проєкт "Адреса дитинства" реалізується виключно коштом міжнародних донорів. Проєкт підтримали уряди Об'єднаних Арабських Еміратів та Естонії, а також австралійський фонд Мinderoо Foundation.