Фонд американського бізнесмена і філантропа Говарда Баффета передав у Харківську область сільгосптехніку на мільйони доларів. Про це розповіли у фонді "Жнива перемоги".

Йдеться про 10 комбайнів і 5 тракторів John Deere, загальна вартість яких перевищує 6 мільйонів доларів.

Техніку безоплатно передадуть харківським фермерам. До цього фонд "Жнива перемоги" закупив для Харківщини насіння кукурудзи, соняшнику та мінеральні добрива. Насінням засіяли понад 47 тисяч гектарів.

Фермери можуть подавати заявки на отримання обладнання:

  • по пошті victoryharvestua@gmail.com,
  • за телефоном +38 (098) 4743651.

У Фонді розповіли: оскільки понад мільйон гектарів сільськогосподарських земель залишаються замінованими в Херсонській і Харківській областях, зусилля фонду зосереджені на розмінуванні цих регіонів. У Харківській області три розмінувальні машини DOK-ING, пожертвувані Фундацією, вже допомогли ДСНС вилучити понад 170 протипіхотних і протитанкових мін.

Говард Баффет - старший син американського мільярдера Воррена Баффета. Фонд Баффета підтримує проєкти у сфері сільського господарства, здорового харчування, водних ресурсів, охорони природних ресурсів, благодійності. З початку війни Фонд пожертвував Україні мільйони доларів, а в серпні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження Говарда Баффета Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня за підтримку України.

Американський мільйонер із першого дня вторгнення РФ активно підтримує Харківську область. Його фонд у грудні 2022 року передав Харкову майже 20 потужних генераторів, а в червні 2023 року привіз на Харківщину модульні мости, які встановили замість зруйнованих.