РФ доводить прикордоння Харківської області до непридатного для життя стану.  Про це в ефірі національного марафону повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов. Він зауважив, що хоча вчора спроб наступу РФ на Куп'янському напрямку та обстрілів Харкова не було, руйнування північних та східних районів Харківщини не припиняється ні на день.

За його словами, навіть відносно спокійні доби без наступу на Куп'янщині свідчать лише про перегрупування російських військ, і ці атаки невдовзі будуть поновлені.

"Це не затишшя. Точка тиску переміщена у бік руйнування півночі й сходу у вигляді обстрілів. Щодня руйнується житлова та нежитлова інфраструктура," - наголосив Іванов.

Він  наголосив на значному посиленні обстрілів Харківського району поряд із Куп'янським, де ситуація залишається складною. Особливо потерпають Липецька, Вовчанська, Циркунівська та Золочівська громади, які зазнають ударів із застосуванням керованих авіабомб, артилерійських та мінометних обстрілів. Крім того, Росія почала застосовувати боєприпас УМБП-40: він може запущений і з РСЗВ, і з літаків.

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, з початку цього року РФ вдарила по Харківській області 2500 разів, із них 150 ударів - це ракетні. Завдавати удари ворог може по будь-якому населеному пункту Харківщини. Використовуються різні види озброєння: С-300, "Шахеди"керовані авіаційні бомби, артилерія, танки, міномети тощо.