У центрі Харкова спіймали водія, який був п'яний до непритомності. Як розповіли у патрульній поліції, копи отримали виклик із приводу ДТП на Данилевського. Там зіткнулися Peugeot та Volvo. На місці з'ясувалося, що Peugeot врізалася у Volvo, а водій Peugeot має очевидні ознаки алкогольного сп'яніння.

Він пройшов аналіз на Drager. Результат виявився 3,52 проміле, що у 17 разів перевищує допустиму норму.

Понад 3,5 проміле алкоголю у крові вважається важким алкогольним отруєнням. Щоб отримати таку дозу, потрібно одноосібно випити приблизно півтори пляшки горілки. Така доза алкоголю діє як наркоз, що використовується під час операцій. Дихання може стати уривчастим. Можливі втрата свідомості, кома, а окремих випадках – смерть.

Патрульні склали на водія адміністративні протоколи за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило механічні пошкодження транспортних засобів) та ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП. Справою займеться суд. Максимальна санкція за першою статтею – позбавлення прав терміном до року, за другою – 17 000 гривень штрафу і також позбавлення прав терміном до року.

За даними за 2021 рік, на території України зафіксовано 5019 ДТП, винуватцями яких стали п'яні водії. У цих ДТП загинуло 113 людей, постраждали 1072.