У Харківській області через російські обстріли в ніч на 16 листопада є аварійні відключення світла. У Міненерго повідомили, що без електрики залишилися понад 1000 абонентів.

У Міненерго також повідомляли, що в жодному з регіонів України віялові відключення не плануються. Електроенергії, яку виробляють українські станції, достатньо. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній території України. У резерві є додаткові потужності, які запустять, якщо споживання електроенергії збільшиться. Зміни можуть відбутися, якщо РФ знову спробує зруйнувати енергосистему країни.

Минулого осінньо-зимового сезону Харків і Харківська область пережили низку блекаутів. Російські війська ракетними ударами намагалися вивести з ладу енергетичну інфраструктуру в Україні. В області пошкодили 75% енергетичних об'єктів.

Цього сезону в разі блекауту в Харкові працюватимуть сотні магазинів, аптек і автозаправок. Усі вони забезпечені генераторами. У місті вже готові всі "Пункти Незламності".