Диспетчери "Харківських теплових мереж" цілодобово працюють із бомбосховища. Як повідомили на підприємстві, у укритті зробили ремонт та технічно його вдосконалили.

Влітку у бомбосховищі замінили підлогу, оштукатурили та пофарбували стіни, відновили роботу вентиляції та провели центральне опалення, замінили всі комунікації, провели зв'язок та інтернет. Також відремонтували санвузли та всі додаткові приміщення, щоб люди могли працювати з комфортом. Тепер тут можна перебувати цілодобово та за будь-яких умов.

"Впроваджується новий програмно-технічний комплекс управління мережами, що дозволить дистанційно керувати основними процесами. У машинному залі встановлено камери спостереження, за допомогою яких персонал станції може керувати казанами та турбінами з безпечного місця", - розповів заступник технічного директора ХТС Олексій Лука.

За його словами, враховуючи особливості війни, коли об'єкти енергетичної інфраструктури постійно перебувають у зоні небезпеки, а харківські теплоенергетики восьмий місяць працюють за графіком 24/7, керівництво підприємства намагається максимально убезпечити персонал ТЕЦ та котелень та мінімізувати ризики, пов'язані з цілодобовою роботою.

Опалювальний сезон у Харкові розпочався вчасно, але в обладміністрації городянам рекомендують додатково підготувати квартири до холодів.

Цими днями мер Харкова показав пункти обігріву для городян. За словами Ігоря Терехова, такі пункти будуть розташовані у спальних районах міста. У них є дров'яні печі та генератори. Тут можна буде зарядити мобільні телефони та приготувати гарячі напої.

Також у разі надзвичайної ситуації з опаленням харків'яни зможуть зігрітися у школах та на станціях метро.