Мер Харкова Ігор Терехов 15 серпня підписав декларацію доброчесності з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК). Мер назвав підписання декларації серйозним кроком у боротьбі проти корупції.

"Це рішення свідчить про наш намір дотримуватися найвищих стандартів прозорості, відкритості та підзвітності як перед суспільством, так і перед міжнародними партнерами", - завив мер.

Терехов повідомив, що міська влада прагне якнайшвидше відновити зруйновані будинки та інфраструктуру, а для цього необхідно запевнити інвесторів, готових вкладати гроші у Харків, у відкритості та прозорості, надати гарантії збереження коштів та їхнього цільового використання. 

Голова НАЗК Олександр Новіков також зустрівся з губернатором Харківщини Олегом Синєгубовим. На цій зустрічі він заявив, що ті органи влади, які вибудують ефективні антикорупційні запобіжники, зможуть у майбутньому розраховувати на сильнішу підтримку як з боку уряду, так і з боку міжнародних партнерів.

Новіков запропонував проводити моніторинг закупівель в Харківській області.

НАЗК також розробило і подало на розгляд Кабміну план щодо усунення корупційних ризиків під час виїзду громадян за межі України в умовах режиму воєнного стану. Правила перетину кордону та видача відповідних документів будуть повністю врегульовані після того, як Кабмін ухвалить план, який передбачає синхронізацію баз даних прикордонної служби та військкоматів.

Голова НАЗК також заявив, що необхідно відновити декларування та проводити повні перевірки декларацій, щоб недобросовісні чиновники не могли приховувати свої статки.