У Харківській області на гасінні пожежі в Лозівській громаді знайшли тіла чоловіка та жінки. Про це повідомили в ДСНС.

У с. Катеринівка вночі горів будинок приватний будинок на площі 120 квадратних метрів. Його гасили майже три години, причина пожежі та загибелі пари встановлюється.

Як пише "Суспільне", за словами старости Катеринівського округу Андрія Чабана, загиблі - подружжя. Чабан каже, що це була хороша, порядна сім'я пенсіонерів.

"Вони самі проживали, нікого не було з ними. Трудівники - вирощували розсаду і продавали людям, у них була одна з найкращих, багато лозівчан їх знали. Як так сталося, ніхто не розуміє. У них є один син, він живе з сім'єю в Харкові", - розповів староста.

Чадний газ - головний вражаючий фактор під час пожеж. Саме від нього найбільше страждають і гинуть люди, а не через відкритий вогонь. Чадний газ викликає раптовий головний біль, відчуття нудоти, запаморочення, біль у ділянці серця, сонливість і часте серцебиття. Часто, якщо пожежа починається вночі, і виділяється чадний газ, людина просто засинає і більше не прокидається. Найкращий спосіб уникнути трагедії - поставити датчики чадного газу. Їхня вартість на популярних маркет-плейсах не така велика - можна знайти варіанти від 150 гривень.