Харків'ян просять не їздити на пляжі в Печеніги. На Печенізькому водосховищі в Харківській області, яке було популярною зоною відпочинку до війни, безпечних пляжів зараз немає, повідомив печенізький селищний голова Олександр Гусаров.

Печенізьке водосховище - це руслове водосховище на річці Сіверський Донець площею 86,2 кв. км. Споруджено 1962 року. Водосховище побудовано, головним чином, для постачання міста Харкова прісною водою. Але на берегах водосховища в мирний час масово відпочивали і місцеві жителі, і приїжджі з Харкова та інших районів області.

З 24 лютого до вересня 2022 року більша частина Печенізької громади перебувала під окупацією, на неокупованій території велися активні бойові дії. Як результат - береги водойм засмічені мінами.

Минулими вихідними на березі Печенізького водосховища, поблизу села Мартова, підірвався 64-річний чоловік. За попередніми даними ДСНС, під час риболовлі він наступив на протипіхотну міну. Із множинними осколковими пораненнями ноги у важкому стані його госпіталізували.

Сапери постійно проводять роботи з розмінування територій. Однак у Печенізькій громаді мінна небезпека залишається досить високою.