Доньці колишнього арт-директора харківського телеканалу, який уже за ґратами за підтримку окупантів, повідомлено про підозру. За інформацією прокуратури, вона зверталася до російських міністерств і навіть до Путіна, щоб підтримати «бойовий дух» окупантів.

Колишній художник-постановник одного з харківських телеканалів робив у себе вдома листівки із зображенням літери «Z» та російського прапора. Виготовлені макети листівок він надсилав своїй дочці, яка живе у Москві. До речі, громадянство жінка не змінювала, вона – піддана Україні.

Колаборантка зверталася до президента РФ, міністерства оборони РФ із пропозицією поширювати листівки її батька серед особового складу ЗС РФ та незаконних збройних формувань «ЛНР», «ДНР», щоб "підтримати їхній бойовий дух". Наприкінці травня минулого року вона отримала згоду від Міністерства оборони РФ на використання листівок, цитата "в рамках інформаційно-роз'яснювальної та військово-патріотичної роботи з особовим складом Збройних Сил РФ".

33-річній жінці повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності, скоєної за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук. У прокуратурі нагадали: згідно зі ст. 62 Конституції України людина вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена та встановлена обвинувальним вироком суду.

Наприкінці грудня 2022 року батька колаборантки, 61-річного харків'янина визнали винним за тією самою статтею. Суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на 10 років.