У Харківській області через негоду падали електроопори. Десятки тисяч людей залишилися без світла. Тільки в одній Близнюківській громаді впало 270 стовпів. Останніми днями в регіоні йшли сніг, сніг із дощем і крижаний дощ, швидкість вітру сягала 25 м/с, на дорогах виникла ожеледиця, на дротах електромереж - намерзання льоду. 

Близнюки

Секретар Близнюківської селищної ради Сергій Володченко повідомив, що за останню ніч упало 100 опор, за три останні доби - 270, пише "Суспільне". У деяких населених пунктах уже три доби немає світла - зокрема, у Серафимівці, Рижевому, Дуниному, Валер'янівці, Острівщині, Степовому, Водолазькому, Катеринівці. Працюють додаткові бригади енергетиків, залучені з інших районів. 

Труднощів додає ситуація на дорогах: через сніг та ожеледицю не скрізь може проїхати спецтехніка. 

Посадовець зазначив, що насамперед відновлюватимуть подачу електрики в тих населених пунктах, які вже третю добу без світла.

Загальні наслідки негоди в громаді:

  • 31 село залишається без світла;
  • 122 підстанції не працюють;
  • 2906 абонентів без електропостачання.

Лозова

У Лозівській громаді на дротах енергомереж - намерзання від двох до п'яти сантиментів льоду. Заступник мера Лозової Денис Петренко повідомив, що Лозова частково без світла. Понад 150 дерев у місті поламані. У районі таких випадків може бути значно більше. Усю ніч на 15 грудня комунальні служби очищали дороги від гілок. Чиновник називає ситуацію в громаді складною.

Барвінкове

Мер Барвінкового Олександр Бало повідомив, що Барвінківська громада повністю знеструмлена, є проблеми зі зв'язком.

Ситуація по області

За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, унаслідок негоди на ранок 15 грудня без світла залишилося понад 43 тис. абонентів в Ізюмському, Лозівському та Чугуївському районах. У Міненерго уточнили - у 136 населених пунктах. 

Харків

У Харкові пройшов крижаний дощ. Через негоду ледь не порушилася подача в домівки городян тепла і світла. 

Куди звертатися

Про пошкоджені мережі енергетикам "Харківобленерго" можна повідомити за номерами:

  • (057) 34-24-413;
  • (067) 23-40-413;
  • (063) 05-40-413;
  • (050) 05-40-413.

Якщо через негоду впали дерева або гілки, травмувалися люди, слід повідомляти в екстрені служби за телефонами: 112 або 103.

Через ожеледицю - складна ситуація на дорогах. У Службі відновлення та розвитку інфраструктури повідомляли, що в Харківській області можуть тимчасово припинити рух вантажівок

Отримати інформацію про стан проїзду та звернутися по допомогу можна за телефоном цілодобової гарячої лінії: 095-568-38-77.