ЗСУ перекинули резерви на Куп'янський фронт, повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі нацмарафону.

На Куп'янсько-Лиманському напрямку останніми тижнями активізувалися бойові дії. Череватий повідомляв, що російське командування зосередило тут велике угруповання військ: понад 100 тис. солдатів, приблизно тисячу танків, приблизно тисячу артсистем і РСЗВ. Бої велися за 8-9 кілометрів від Куп'янська

За інформацією Міністерства оборони України, російські війська переслідували на цьому напрямку два завдання: повернути втрачені позиції і відволікти з інших ділянок загального фронту частини ЗСУ. Обстановку називали складною, але контрольованою. 

На Куп'янському напрямку побував командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, щоб обговорити ситуацію з командирами. 

"Були віддані безпосередні чіткі накази на побудову ешелонованої оборони. Посилено наші вогневі позиції, надано певні методичні рекомендації, перекинуто резерви. Це дозволило унеможливити рух ворога", - заявив Череватий.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на сході зменшилася кількість російських обстрілів і атак. Це стало наслідком того, що ЗСУ завдали по російських підрозділах ударів. Зараз війська РФ займаються перегрупуванням і відновленням сил.