У тимчасово окупованому Вовчанську чиновниця відділу освіти закликала працівників шкіл та дитсадків співпрацювати з росіянами та працювати за навчальними програмами РФ. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, жінка, як начальник відділу освіти Вовчанської міськради, з моменту окупації Вовчанська почала співпрацювати з представниками країни-агресора.

"Підозрювана скликала наради директорів шкіл та дитячих садків, на яких проводила антиукраїнську агітацію та повідомляла про впровадження стандартів освіти Росії. Крім того, жінка закликала колег співпрацювати із новоствореною владою", - розповіли у прокуратурі.

Чиновниці повідомлено про підозру за фактом здійснення пропаганди у навчальних закладах незалежно від типів та форм власності з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановлення та затвердження тимчасової окупації частини території України (ч. 3 ст. .111-1 КК України).

Досудове розслідування продовжується.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Вовчанськ перебуває у тимчасовій окупації з першого дня війни, 24 лютого. Мером міста є Анатолій Степанець, який перейшов на бік Росії.