До Харківської області привезли 4680 доз вакцини Comirnaty/Pfizer і розподілили її по всіх підконтрольних Україні населених пунктах. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов.

"Якщо про коронавірус і вакцинацію стали менше говорити і писати, це не означає, що загрози не існує. Ми бачимо, що ситуація з COVID-19 стабілізувалася і хворих не так багато, як у лютому. Але з коронавірусом ми поки не прощаємося, люди збираються у підвалах та укриттях, імунітет від стресу ослаблений, і наражати себе на додатковий ризик не варто. Восени може бути новий спалах. Тому я закликаю всіх мешканців області вакцинуватися від COVID-19, якщо цього поки не було зроблено", – зазначив Максим Хаустов.

Вакцинуватися від COVID-19 можна у 99 пунктах щеплення міста та області (38 з яких у Харкові), що діють у більшості установ первинної медичної допомоги. У них можна отримати на вибір вакцину Pfizer або Coronavac.

Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини Pfizer з інтервалом 21 день або Coronavac з інтервалом 14-28 днів.

Якщо у вас вже дві дози вакцини, то не забудьте зробити бустерне щеплення мінімум через 6 місяців після другої дози.