Харківська область отримала 17 потужних генераторів. Допомога надійшла у рамках проекту ООН, який профінансував уряд Японії.

Як зазначив голова ХОВА Олег Синєгубов, 17 дизельних генераторів високої потужності – від 168 кВт до 440 кВт – передадуть 10 підприємствам критичної інфраструктури Харкова та області для забезпечення житлово-комунальних послуг.

Генератори до нашого регіону допомогла доставити Туреччина, проте закупівля стала можлива завдяки уряду Японії. Генератори направлять і на очисні споруди, і на водоканали для того, щоб не сталося катастрофи через відсутність електроенергії після російських обстрілів, сказав голова обласної військової адміністрації.

Зазначається, що генератори направлять на підприємства Харкова, Чугуєва, Лозової, Богодухова, Краснограда, Слобожанського, Південного, П'ятигорського, Новопокровки та Великого Бурлука. За цією ж програмою Харківська область раніше вже отримала 10 генераторів, невдовзі очікуються нові партії.

А на початку березня від Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Харківщина отримала три потужні газові генератори для автономної роботи котелень. Ще два - у дорозі.