У Харкові повністю зафарбували мурал із Олександром Ярославським. Фото розмістили користувачі соцмереж.

Мурал з'явився 2021 року на стіні багатоповерхового будинку біля стадіону "Металіст". На ньому було знято великий портрет Ярославського у формі "Металіста" з фанатським шарфом.

Кілька днів тому на портрет Ярославського "надягли" балаклаву. А потім стерли весь мурал повністю: від зображення залишився лише герб "Металіста".

Власник гурту DCH Олександр Ярославський був президентом футбольного клубу "Металіст" з 2005 по 2012 рік. 2021-го Ярославський знову повернувся у великий футбол.

У 2022 році "Металіст" впевнено переміг у Першій лізі та вийшов у Прем'єр-лігу. У вищому дивізіоні справи йдуть не так успішно: команда посідає 13 місце.

У першій половині лютого 2022 року Ярославський із сім'єю виїхав за межі України. У середині 2022 він заявив, що продовжує фінансування команди.

Голова ХОВА Олег Синегубов в інтерв'ю виданню "Думка" розповідав, що в перший тиждень війни він зателефонував Олександру Ярославському та попросив допомагати ЗСУ: той відповів, що у нього такої можливості немає, але його фонди надаватимуть допомогу самостійно. У березні 2022 року фонди Ярославського передавали Харкові швидкі допомоги та медичне обладнання.

47959

Початковий вид мурала

c6ba35705bb55282

Проміжний вигляд муралу