Засуджений до довічного тюремного ув'язнення харків'янин Денис Панікаров, який 2022 року навів російські ракети на будівлю ХОДА, загалом передав російським спецслужбам близько 10 координат на об'єкти міста. Як повідомив "Суспільному" речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко, чоловік хотів отримати за це російський паспорт і переїхати до РФ.

Ракетного удару по ХОДА російські війська завдали 1 березня 2022 року. Унаслідок прильоту будівля виявилася практично зруйнованою, а під її завалами загинула 31 людина.

За даними прокуратури, Денис Панікаров передавав росіянам координати "з ідеологічних міркувань", оскільки активно підтримував армію РФ. Харків'янин листувався зі своїми російськими кураторами в забороненій в Україні соцмережі "ВКонтакте". Скріншоти його листування опублікував у Faceboo начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов. У своїх повідомленнях Денис Панікаров стверджував, що в будівлі ХОДА розташований штаб "Азову" і тероборони.

На суді Панікаров свою провину не визнав і розповів, що розраховує на обмін і хоче поїхати до родичів і друзів у РФ, тому що в Україні "немає справедливості". Зі свого боку, Сергій Болвінов наголосив, що харків'янин відбуватиме встановлене судом покарання - довічне ув'язнення.