Харківську міськраду збирають на сесію. Відповідне розпорядження підписав мер Ігор Терехов.

Сесія пройде в онлайн-режимі та відкриється 16 листопада о 12.00.

Одразу кілька питань присвячено розвитку харківського метро. Депутати мають внести зміни до Програми будівництва та розвитку Харківського метрополітену на 2021-2025 роки.

Раніше ухвалювалося рішення про надання гарантії Харківської міської ради для забезпечення виконання зобов'язань комунального підприємства “Харківський метрополітен” щодо позики Європейського інвестиційного банку на реалізацію проекту щодо продовження третьої лінії метрополітену. Ще у 2017 році у Харківській обласній адміністрації повідомляли, що ЄБРР виділив 330 мільйонів євро, які хотіли направити на будівництво двох станцій метро – “Одеська” та “Державинська”. До початку повномасштабної агресії РФ проти України ці станції мали намір відкрити у 2025 році.

Також одним із ключових питань засідання стане обговорення міського бюджету на 2023 рік.

Крім цього, депутати планують ухвалити рішення:

  • про дострокове погашення облігацій внутрішньої місцевої позики Харківської міської ради серії J;
  • про присудження премії Харківської міської ради за вагомий внесок у вирішення соціально-економічних питань та розвиток місцевого самоврядування;
  • про нагородження Почесною грамотою Харківської міської ради;
  • про реорганізацію комунального закладу охорони здоров'я "Харківський міський центр здоров'я" шляхом приєднання до комунального закладу охорони здоров'я "Харківський міський інформаційно-аналітичний центр медичної статистики";
  • про ліквідацію комунальної організації Харківської міської ради "Дошкільне харчування";
  • про створення та перейменування інклюзивно-ресурсних центрів.
  • про підтримку участі КП "Харківські теплові мережі" у спільному з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту "Проект розвитку міської інфраструктури - 2".

Планується внести зміни до раніше прийнятих міських профільних програм, спрямованих на розвиток місцевого самоврядування, міського електротранспорту, будівництва, безпеки вуличного руху, підприємництва, Харківського зоопарку, сфери поводження з домашніми тваринами та інше.

Всього до порядку денного включено 33 питання.