У Харкові відкриють кілька типів пунктів обігріву, де харків'яни матимуть змогу зігрітися у разі надзвичайної ситуації з опаленням. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону мер Ігор Терехов.

Перший тип – це школи. Їх оснастять генераторами, там можна буде зарядити телефони та інші гаджети. Для харків'ян там також готуватимуть гарячу їжу.

Другий тип, масовий – це метро.

"Для нас це не нове, і ми зараз ретельніше готуємо станції метрополітену, щоб вони могли прийняти людей, обігріти їх, нагодувати і зробити так, щоб харків'янам було більш-менш комфортно", - зазначив Терехов.

Третій тип пунктів обігріву – зупинки-укриття. Вони влаштовані так, що там буде безпечно. Крім того, там встановлять генератори, теплові гармати та завіси, джерела живлення, щоб люди могли зарядити мобільні тощо. Там також забезпечуватимуть гарячим харчуванням.

У мікрорайонах розмістять намети спеціально призначені для пунктів обігріву. Крім того, у Харкові очікують прибуття невеликих "будиночків", які локально розставлятимуть по житлових районах. Точних адрес поки немає, але раніше в мерії заявляли, що харків'ян поінформують про місце розташування найближчих до їхніх будинків пунктів: на всіх під'їздах будуть вивішені оголошення із зазначенням найближчих адрес таких пунктів. Місто також готується у разі екстреної ситуації змінити транспортну логістику – замість трамваїв та тролейбусів на маршрути вийдуть автобуси.

Росія з 10 жовтня здійснила низку масованих ударів на енергетичні об'єкти України, серйозно пошкодивши вже близько 40% усієї енергетичної інфраструктури країни. 1 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що Україна має і матиме резерви, щоб відновлювати зруйновану інфраструктуру, але закликав українців вже зараз розпочати підготовку до складної зими і запастися необхідними речами. У свою чергу, президент Володимир Зеленський зазначив, що ставка терористів на зиму абсолютно прозора для всіх, і цей виклик має розглядатися саме як виклик всій Європі.

"Будь-які зимові труднощі Москва подаватиме у своїй пропаганді як нібито доказ неспроможності об'єднаної Європи. Тому разом маємо довести терористам, що неспроможність - це слово про них, а не про Європу. Росія зробить усе, щоб руйнувати нормальність життя. Вони не зважають на витрати на енерготерор. Якщо поглянути на ціну тільки вчорашнього російського удару, то застосовані ракети та дрони коштували Росії еквівалент понад двох 2 млн 300 тисяч середніх російських пенсій за віком. І це один удар", - зазначив президент.