У супермаркеті "Metro" на проспекті Гагаріна охоронець поскандалив із відвідувачкою через українську мову: він образив харків'янку і порадив їй "зняти каструлю з голови".

На кадрах з місця подій не видно, з чого почався конфлікт, проте показано його розвиток. Жінка вимагала, щоб охоронець вибачився перед нею та її чоловіком, однак той робити це відмовлявся.

Під час словесної перепалки охоронець кілька разів сказав харків'янці, щоб та "зняла каструлю з голови", намагаючись образити відвідувачку за проукраїнську позицію.

Пізніше харків'янка звернулася з претензіями до керівництва супермаркету. Їй повідомили, що охоронця звільнено, зазначили, що проведуть додаткові роз'яснення щодо спілкування з клієнтами з усіма працівниками та запевнили, що зроблять усе, щоб запобігти повторенню подібних ситуацій.

Проте харків'янка зазначила, що має намір звертатися в поліцію, оскільки вважає, що охоронець принизив її національну честь і гідність.

16 січня 2021 року набула чинності ст. 30 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Згідно з документом, усі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов'язані обслуговувати споживачів українською мовою. Це стосується, зокрема, супермаркетів, інтернет-магазинів, кафе, банків, АЗС, аптек.

Мер Харкова Ігор Терехов висловив упевненість, що всі харків'яни говоритимуть українською мовою. Він підкреслив, що після вторгнення РФ і обстрілів Харкова російською армією проукраїнську позицію займають понад 95% харків'ян.