Армія РФ увечері 13 вересня вдарила з великокаліберної артилерії по центру Вовчанська. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За попередніми даними, росіяни обстріляли місто з артилерії 152-го калібру.

Через обстріл у Вовчанську зруйновано адміністративну будівлю.

У ніч на 14 вересня російські війська обстріляли Великий Бурлук Куп'янського району. Тут також постраждала адміністративна будівля, житлові будинки та машини. В обласній прокуратурі розповіли, що по місту ймовірно били з РСЗВ.

За фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) розпочато досудові розслідування.

Олег Синєгубов додав, що 13 вересня росіяни вдарили з артилерії по селу Чернещина Ізюмського району. Тут пошкоджено майно агрофірми.

А в селі Благодатне Чугуївського району в полі на протитанковій міні підірвався комбайн. Постраждав 51-річний комбайнер.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що за минулу добу армія РФ завдала авіаударів по чотирьох населених пунктах Харківської області:

Мороховець розташований у Харківському районі, звідси кілька кілометрів до кордону з РФ, як і від Плетенівки, що розташована у Вовчанській громаді. Петропавлівка і Кислівка - прифронтові села Куп'янського району.

За даними Генштабу, на Куп'янському напрямку росіяни не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ в районах на північний схід від села Берестове.

На Слобожанському напрямку армія РФ продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах і мінує території вздовж державного кордону в Білгородській області.