У Харкові затримали чергових шанувальників "російського світу". Про це повідомили у прокуратурі.

Так, підозрювана, перебуваючи у громадському місці у Холодногірському районі Харкова, активно налаштовувала харків'ян підтримувати дії РФ. Колаборантка розповідала, що «Харків не треба боронити, Харків треба віддати Росії». Крім того, шанувальниця «російського світу» висловлювалася на підтримку дій російського президента і зазначала, що «Україні у складі Росії краще житиметься». Їй повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Крім того, Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 35-річного мешканця смт Хорошево за фактом колабораційної діяльності. Обвинувачений неодноразово висловлювався на підтримку дій та рішень президента Росії та публічно повторював твердження кремлівських пропагандистів. Зокрема, шанувальник «російського світу» намагався переконати інших у тому, що «Україна обов'язково має приєднатися до Росії».

Обвинувальний акт у справі направлено до Полтавського районного суду.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на деокупованій території Харківської області СБУ затримала колаборанта, який допомагав ворогам грабувати своїх односельців.