Російські військові намагалися покращити своє тактичне становище у районі Питомника (Дергачівська громада). Там їх зустріли Збройні сили України, які завдали окупантам втрат, повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 13 серпня.

"Наші воїни гідно зустріли окупантів - завдали втрат і змусили тікати", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку росіяни обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Харків, Уди, Прудянка, Ркська Лозова, Черкаські та Руські Тишки, Петрівка, Старий Салтів, Іванівка, Гусарівка, Леб'яже та Коробочкіне.

Як зазначили у Генштабі, ворог завдав авіаударів біля Старого Салтова, Гусарівки та Мосьпаново.

Росіяни підтримують високу інтенсивність розвідки БПЛА.

На Слов'янському напрямі російська армія вела обстріли з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню біля Вернопілля, Богородичного, Великої Камишевахи, Довгенького, Краснопілля, Долини та Дібрівного.

"Ворог завдав авіаудару в районі населеного пункту Залиман. Неподалік Нової Дмитрівки та Долини намагався прорвати оборону наших військ, успіху не мав, відійшов", - повідомили в Генштабі.

Раніше повідомлялося, що у Харківській області війська РФ намагаються не допустити просування ЗСУ.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, російські війська зазнали серйозних втрат під Ізюмом.