У Харкові скасували орендну плату за землю для фізичних осіб за весь минулий рік, а для бізнесу - з 1 березня до 31 грудня 2022 року. Про це повідомили в міськраді.

Крім того, депутати ухвалили рішення про зменшення плати за землю та земельного податку на 2023 рік для жителів Харкова. Якщо ушкодження незначні, то людина звільняється від сплати 30%. Якщо пошкодження середньої тяжкості - то 70%. Якщо ж об'єкт зруйнували сильно, то його користувач платитиме лише 1% від суми, передбаченої договором оренди.

І, крім цього, депутати підтримали пропозицію звільнити від сплати орендної плати та земельного податку за земельні ділянки, на яких розташовані об'єкти нерухомості, що перебувають у користуванні військових.

За словами міського голови Ігоря Терехова, частина харківського бізнесу через російські обстріли зазнала великих втрат, тож подібні пільги є вельми справедливими.

Так, протягом січня-травня 2023 року в місті закрився 5301 ФОП. Станом на 1 червня кількість фізичних осіб - підприємців у Харкові становила 118 912 осіб. На початок року в Харкові працювало 119 743 ФОПи.