На території тимчасово окупованого села у Куп'янському районі місцевий проросійський активіст знищив герб України. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці червня 2022 року біля Будинку культури у селі Петропавлівка Куп'янського району 18-річний активіст проросійської молодіжної організації разом із поплічниками розбив малий Державний Герб України.

"Підозрюваний та ще одна людина піднялися на автокрані до фасаду будівлі та почали бити молотком за державним символом. Після цього підозрюваний з особливим цинізмом кидав частини герба на землю, вихваляючись своїми діями на камеру", - розповіли у прокуратурі.

Хлопцю повідомлено про підозру за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України (ч. 1 ст. 338 КК України). Інші фігуранти кримінального провадження кримінального провадження встановлюються.

Досудове розслідування продовжується.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, у смт Шевченкове Куп'янського району місцевий житель зі своїм знайомим зірвав із дошки пошани малий Державний Герб України та розірвав на частини.