У Харкові почала протікати одна зі станцій метро - на "Спортивній" ремонтують стелю. Протікання незначне й не несе загрози підтоплення станції та безпеці перевезень пасажирів, повідомили в пресслужбі метрополітену

Причина протікання - зсув грунту. У компанії наголошують, що це відбувається через постійні ракетні обстріли у місті. Біля "Спортивної" були неодноразові влучання.

У метрополітені зазначили, що над усуненням течії фахівці працюють з минулого тижня, такі роботи можна виконувати виключно вночі, коли не відбувається перевезення пасажирів. Скільки часу займе ремонт, наразі невідомо.

Пішохідний перехід між станціями метро "Спортивна" (Холодногірсько-Заводська лінія) і "Метробудівників" (Олексіївська лінія) закрили на ремонт з серпня 2023 року. На час ремонту пасажири можуть переходити між цими станціями через бічний пішохідний перехід. Крім того, через ремонт закрито міжвестибюльний пішохідний перехід на станції "Перемога" (Олексіївська лінія).

Проїзд у транспорті Харкова, зокрема в метро, залишається безкоштовним.

Наприкінці 2023 року в Києві на відрізку "Деміївська-Теремки" синьої лінії метрополітену частково зупинили рух поїздів. Метро закрили через загрозу підтоплення. Підземні води почали пробиватися в тунелі підземки і навіть на станції метрополітену. Обмеження триватимуть щонайменше 6 місяців.