Генштаб не бачить ознак можливого наступу РФ у Харківській області. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Слобожанщині ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено, сказано у зведенні.

Декілька днів тому зі схожою заявою виступав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов. Він повідомив, що загрози наступу, зокрема на Куп'янському напрямку, немає. Голова Луганської ОВГ Сергій Гайдай розповідав про накопичення військ противника на сході Луганщини, що могло б вказувати на плани росіян рушити у напрямку Куп'янська. Але ці плани луганський чиновник називав божевільними. Українська оборона на цій ділянці досить міцна, щоб унеможливити прориви.

Проте, Куп'янський напрямок продовжує залишатися найнебезпечнішим. Тут на межі адміністративних кордонів Харківської та Луганської областей продовжуються позиційні бої. Протягом кількох днів, за даними Генштабу, обстрілів зазнають Кислівка, Котлярівка, Табаївка та Берестове.

Бригадний генерал ЗСУ Дмитро Красильников розглядав ймовірність наступу військ РФ у зовсім іншій частині Харківщини – на Богодухівському напрямку. Для противника могла б становити інтерес стратегічно важлива траса Київ – Харків. Але на півночі області оборонні рубежі також не дадуть пройти окупантам. Це, зокрема, показала нещодавня спроба підрозділів РФ наступати в районі села Тернова біля держкордону. Ворожу активність було оперативно придушено силами оборони.