Російські війська 12 вересня вдарили по селу Вільхуватка Куп'янського району, повідомили в ДСНС.

Під обстріл потрапило місцеве сільськогосподарське підприємство. Згорів комбайн.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, 12 вересня війська РФ завдали понад 20 артилерійських і мінометних ударів по населених пунктах області.

О 13:00 у смт Козача Лопань унаслідок обстрілу частково пошкоджено фасад пожежно-рятувального посту, вибито вікна, пошкоджено один службовий і чотири приватні автомобілі. 

О 13:45 у селі Вовчанські Хутори Чугуївського району внаслідок обстрілу горіли суха трава та хвойна підстилка. Близько 15:50 село обстріляли ще раз. Пошкоджено один приватний будинок. 

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Сіверському та Слобожанському напрямках російське командування продовжує утримувати угруповання військ, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах, щоб не допустити перекидання підрозділів ЗСУ на інші напрямки.

У районі відповідальності оперативно-стратегічного управління військ "Хортиця" на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках війська РФ намагаються прорвати оборону ЗСУ біля Оріхового-Василівки в Донецькій області. Усі атаки відбивають ЗСУ.