За час війни в Ізюмі було підірвано залізничні мости, що ведуть до міста, сьогодні вони непридатні для експлуатації. Про це в інтерв'ю виданню "Главком" повідомив мер Ізюма Валерій Марченко.

За його словами, залізничне сполучення з Ізюмом не було з самого початку війни.

"Залізничні мости, що йшли до Ізюму, були підірвані. Залізниця не працювала майже від початку війни. Щодо автомобільних мостів через Сіверський Донець, які з'єднують дві частини міста, то "Укравтодор" досліджуватиме – чи потрібно відновлювати їх чи робити переправу через річку", – розповів Валерій Марченко.

Мер Ізюма додав, що в місті окупанти розбомбили приладобудівний завод, на якому вироблялася оптика для протитанкового ракетного комплексу "Стугна".

"Його стан поки що не уявляю. Але ми постійно на зв'язку з його директором, який запевнив, що завод поновлюватиметься і працюватиме в Ізюмі", – повідомив Валерій Марченко.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельник заявив, що внаслідок агресії РФ в Ізюмі зруйновано понад 80% інфраструктури.

Ізюм перебував в окупації з березня 2022 року. Його удалося на початку осені: 11 вересня над містом підняли український фланг. Сьогодні в Ізюмі лишилося близько 10 тисяч мешканців.