На село Руська Лозова Дергачівського району у передмісті Харкова російські військовослужбовці скинули фосфорні бомби. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

"Проти цивільного населення Руської Лозової окупанти вкотре застосували заборонені Женевською конвенцією фосфорні бомби, внаслідок чого в селі спалахнули пожежі, згоріло кілька приватних будинків. Інформація про постраждалих до нас не надходила", - розповів В'ячеслав Задоренко.

Глава громади додав, що ворог продовжував обстрілювати майже усі населені пункти Дергачівського району. Під щільним артилерійським вогнем опинилися Слатино, Прудянка, Цуповка, Дементіївка, Нове, Питомник, Руська Лозова.

Бійці ЗСУ тримають оборону на лінії фронту, атакуючи позиції росіян у районі Козачої Лопані, Цупівки, Дементіївки та Великих Проходів.

Раніше на Руську Лозову ворог вже скидав фосфорні снаряди.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Довідка SQ. Фосфорні боєприпаси з білим фосфором відносяться до запальних — вони вибухають під впливом кисню і застосовуються для випалювання площі ураження.

Під час вибуху горіння триває до того часу, поки вигорить весь фосфор чи припиниться контакт із киснем.

Фосфорні боєприпаси залишають сильні хімічні опіки на тілі, викликають тяжкі захворювання дихальних шляхів. Смертельна доза білого фосфору для людини мінімальна – 0,05–0,15 г.

Через свої характеристики фосфорні боєприпаси заборонені Женевською конвенцією про захист жертв війни та Конвенцією про конкретні види звичайної зброї.